ثبت شرکت دانش بنیان

ثبت شرکت دانش بنیان
بنا به ماده ۲ قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات مصوب ۱۳۸۹ مجلس شورای اسلامی شرکتها و مؤسسات دانشبنیان شرکت یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوریهای برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل میشود.

ثبت شرکت
ویژگی های شرکت دانش بنیان:
- شرکت دانش بنیان،اساساَ کالا تولید نمی کند.
- عموماَ،زمین یا ماشین آلات خاصی نیز ندارد.
بحث طرح های صنعتی و مالکیت معنوی محصولات ،همیشه از دغدغه های اصلی شرکت محسوب می شود که حفظ حقوق معنوی این اطلاعات ،یکی از مهم ترین مسائل حقوقی در شرکت های دانش بنیان می باشد،زیرا اصولاَ این دارایی ها قابل لمس نمی باشند.
ثبت شرکت | ثبت انواع شرکت را با موسسه ثبتی و حقوقی رسام تجربه کنید. جهت اخذ مشاوره رایگان تماس حاصل فرمایید.
شرایط و مدارک لازم برای ثبت شرکت دانشبنیان:
ثبت شرکت دانش بنیان تفاوتی با ثبت سایر شرکتها ندارد و این شرکتها نیز باید در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با رویه سایر شرکتها به ثبت گردد.
به همین دلیل در مرحله اول، شرکت خود را باید مانند یک شرکت عادی به ثبت برسانید. پس از آن باید نسبت به دانشبنیانی کردن شرکت خود اقدام کنید تا بتوانید از مزایای قانونی این نوع شرکتها استفاده کنید.

مراجل ثبت شرکت
مدارک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان:
- رزومه شرکت
- تصویر آگهی تاسیس به همراه آخرین تغییرات شرکت در روزنامه رسمی
- آخرین اظهارنامه مالیاتی ارسال شده به سازمان امور مالیاتی کشور
- آخرین لیست بیمه شرکت و خلاصه وضعیت حقوق دستمزد و مزایا
- تصویر مجوزهای شرکت (مانند پروانه بهرهبرداری و مجوز تاسیس و…)
- نمودار سازمانی شرکت. (البته ارائه این دومورد اخیر، اختیاری است.)
راهنمای ثبت شرکت دانش بنیان
صاحبان ایده ها به منظور استفاده از خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی باید مراحل زیر را طی نمایند:
- تهیه و تنظیم برنامه کسب و کار BP
- پیوست: فهرست کالاها و خدمات دانش بنیان
- مرحله اول: تاسیس شرکت یا موسسه حقوقی خصوصی یا تعاونی
ابتدا با توجه به صراحت قانون باید شرکت یا موسسه حقوقی خصوصی یا تعاونی ثبت شود. امکان مشارکت در تاسیس شرکت یا موسسه حقوقی خصوصی یا تعاونی با نهادهای دولتی یا دانشگاهها و پژوهشگاهها که آنها نیز امکان دریافت مستقیم خدمات را ندارند با رعایت حداکثر سهام دولتی ۴۹% امکان پذیر میباشد. شرکتهاي متقاضي پس از توليد کالاها و خدمات دانش بنيان يا ارايه برنامه توليد (براي شرکتهاي نوپا)، بر مبناي آيين نامه مصوب کارگروه، ارزيابي شده و براي يک مدت محدود مي توانند از تسهيلات و مزاياي قانون استفاده کنند و براي تمديد زمان استفاده از مزاياي قانون، بايد دوباره ارزيابي شوند. لذا درباره امکان استفاده از مزاياي قانون، در زمان ثبت شرکت نميتوان اظهار نظر کرد و ارزيابي بر مبناي عملکرد شرکتها پس از ثبت و فعاليت شرکت انجام مي شود.
- پیوست: مراحل ثبت شرکت
- پیوست :انواع شرکت و مدارک لازم جهت ثبت شرکت
- پیوست: راهنمای ثبت شرکت-در سامانه
- مرحله دوم: دانش بنیان شدن شرکت
- ارائه مشخصات شرکت در سایتdaneshbonyan.ir معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری (برای آشنایی با مقررات دانش بنیان شدن و نحوه و شرایط به سایت www.daneshbonyan.ir مراجعه شود)
بر اساس «آئيننامه تشخيص شركتها و موسسات دانشبنيان»، شركتهاي متقاضي بايد علاوه بر كسب شرايط ذكر شده در شاخصهاي عمومي (شامل كسب حداقل درآمد ذكر شده ناشي از فروش فناوري، كالا /خدمات دانشبنيان، نیروی انسانی و سابقه بيمه كاركنان)، كليه شرايط مشخص شده در شاخصهاي اختصاصي اين آييننامه را نيز احراز نمايند.
- معرفی شرکت دانش بنیان به صندوق نوآوری و شکوفایی
- پیوست: آیین نامه اجرایی قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات
- پیوست: آیین نامه ارزیابی و تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان
- پیوست: دستورالعمل تشخيص صلاحيت، رتبه بندي و صدور مجوزشركتها و موسسات دانش بنيان
- پیوست: شيوه نامه اجرايي تشخيص صلاحيت، رتبه بندي و صدور مجوزشركتها و موسسات دانش بنيان
- پیوست: شیوه نامه ایجاد شرکت های دانش بنیان-ویژه دانشگاه ها
- پیوست: مدارک ذیل جهت ثبت اطلاعات در سامانه
- مرحله سوم: مراجعه به سایت صندوق نوآوری و شکوفایی برای آشنایی با خدمات
- مرحله چهارم: پس از دریافت نامه از طرف صندوق ،پرکردن پرسشنامه ها در بخش خدمات صندوق به شرکت های دانش بنیان ، از طریقسایت صندوق نوآوری و شکوفایی
پس از آماده سازی مدارک لازم و اقدامت اولیه جهت ثبت شرکت با توجه به آموزش متناسب جهت ثبت شرکت دانش بنیان و طی روند مراحل ذکر شده شما موفق به ثبت شرکت دانش بنیان می شوید.